Foto's

Hier vindt u alle beelden van het huidige schooljaar. Selecteer in linkerkolom eventueel de groep.

kunstproject: laatste dag

Vrijdag zijn de zaadbommetjes in de tuin gegooid. En nog met klei, stokjes en aluminium aan de slag. Het was weer een geslaagde dag.

Lees meer

kunstproject: derde dag

Woensdag 11 april hebben de kinderen zaadbommetjes gemaakt. Ze moesten kleipoeder, potgrond, bloemenzaad en een beetje water mengen. Daar balletjes van maken. Die gaan ze vrijdag in de tuin  gooien, zodat daar binnenkort een bloementuin ontstaat.
Daarna mochten ze zelf verf maken van pastelkrijt. Eerst met een steen helemaal fijn maken en roeren met wat plaksel. Er ontstonden mooie kleuren omdat ze kleuren gingen mengen. In de klas gingen de kinderen met deze zelfgemaakte verf schilderen. Het...

Lees meer

kunstproject: groep 1-2-3 tweede dag

Dinsdag 10 april was de tweede keer dat kunstenares Inge Teunissen kwam werken aan de kunstwerken van de kinderen.

Lees meer

klasselunch

Met het lesprogramma KlasseLunch kregen de leerlingen les in het maken van bewuste keuzes voor de middagmaaltijd. Keuzes tussen gezond of iets minder gezond, maar ook keuzes die te maken hebben met duurzaamheid of dierenwelzijn, met cultuur of eetgewoontes, met smaak of porties. Als creatieve opdracht maakten de leerlingen een advertentie voor een gezonde lunch.
Tot slot genoten we op donderdag 22 maart met de hele groep van de gezellige KlasseLunch!

Lees meer

kunstproject: groep 1-2-3

Maandag 9 april hebben groep 1,2 en 3 de eerste kunstles gehad van Inge Teunissen. Het thema is zaadje in de wind. De kinderen mochten drie kleuren mengen tot andere kleuren. Dit vonden ze prachtig. Ze mochten vandaag insecten schilderen zoals vlinders en bijen. Bij de expositie zullen we de schilderijen tentoonstellen.

Lees meer

project: kunst

Het jaarlijkse gezamelijke project is dit jaar kunst. De kinderen maken op allerlei manieren kennis met kunst. Naar kunst kijken en natuurlijk zelf iets maken. Vanaf 9 april heeft kunstenares Inge Teunissen de kunst lessen gegeven. Ook zullen we op 24 april haar atelier bezoeken.

Lees meer

museum Kroller-Muller

Groep 4-5-6 is woesndag 28 maart met de bus naar het Kroller-Muller museum geweest.  We hebben daar in de beeldentuin rondgekeken en binnen opdrachten gemaakt bij verschillende schilderijen.

Lees meer

thema boerderij: afsluiting

Dinsdag 27 maart zijn we met de kinderen naar de boerderij geweest. Edward en Marion lieten ons van alles zien. Een pasgeboren kalfje dat de fles kreeg en natuurlijk de andere kalveren. Ook de melkcarroussel waar een koe gemolken werd. Maar het is natuurlijk ook leuk om zelf op de caroussel te staan. En als klapstuk mochten de kinderen in de tractor zitten. De kinderen mochten nog eieren zoeken die ze later mochten opeten. Van Edward en Marion kregen ze nog een puzzeltje,  kleurplaat en kaas....

Lees meer

wordt het lente?

De kinderen zijn weer volop aan het knikkeren. Grote bakken worden meegenomen met de mooiste knikkers. Dinsdag 20 maart was het heerlijk weer dus werd er druk gegraven in de zandbakken en werd er weer gespeeld op het veld. De kinderen hebben de lente in hoofd.

Lees meer

thema de boerderij

Maandag 12 maart zijn we gestart met het thema boerderij. De kinderen mochten spullen meenemen om de hoek in te richten. Waar ze al druk in spelen. Groep 1 en 2 hebben leuke varkens geschilderd en groep 3 mooie dieren getekend. De komende week mogen ze kuikens knutselen.

Lees meer