Foto's

Hier vindt u alle beelden van het huidige schooljaar. Selecteer in linkerkolom eventueel de groep.

schoolreis groep 1-2-3

Donderdag 14 juni gingen we met groep 1,2 en 3 op schoolreis naar Sevink Molen. Daar gingen de kinderen heerlijk spelen in de binnenspeelpaats. Fanatiek werd er naar munten in het zand gezocht. En maar wachten tot de draaimolen ging draaien. Rond 12 uur kregen we patat met snacks, dus smullen maar. Nog even buiten spelen maar al gauw wilden ze al weer naar binnen. Als afsluiting een cadeautje uitzoeken en een heerlijk ijsje eten. Wat een fijne dag was het en moe gingen we weer richting Sinderen....

Lees meer

vertelstoel

Op vrijdag mogen de kinderen over een boek vertellen op de vertelstoel. Ze krijgen een uitnodiging en gaan thuis een boek voorbereiden. De andere kinderen mogen zeggen wat ze er van vinden. Het is erg leuk om te zien hoe knap de kinderen dit doen. Van de juf krijgen ze als beloning een soort diploma.

Lees meer

naar atelier Inge

Dinsdag 24 april zijn de kinderen van goep 1-2-3  naar het atelier van Inge Teunissen geweest. Ze werden daat enthousiast ontvangen en mochten een kijkje nemen in het atelier. Daar stonden o.a. schilderijen die Inge gemaakt had en ook  beelden. In de prachtige tuin staat een kas, waar we limonade kregen. Ook daar geeft Inge workshops.  De kinderen konden zich nog even vermaken in de grote tuin.

Lees meer

kunstproject: laatste dag

Vrijdag zijn de zaadbommetjes in de tuin gegooid. En nog met klei, stokjes en aluminium aan de slag. Het was weer een geslaagde dag.

Lees meer

kunstproject: derde dag

Woensdag 11 april hebben de kinderen zaadbommetjes gemaakt. Ze moesten kleipoeder, potgrond, bloemenzaad en een beetje water mengen. Daar balletjes van maken. Die gaan ze vrijdag in de tuin  gooien, zodat daar binnenkort een bloementuin ontstaat.
Daarna mochten ze zelf verf maken van pastelkrijt. Eerst met een steen helemaal fijn maken en roeren met wat plaksel. Er ontstonden mooie kleuren omdat ze kleuren gingen mengen. In de klas gingen de kinderen met deze zelfgemaakte verf schilderen. Het...

Lees meer

kunstproject: groep 1-2-3 tweede dag

Dinsdag 10 april was de tweede keer dat kunstenares Inge Teunissen kwam werken aan de kunstwerken van de kinderen.

Lees meer

kunstproject: groep 1-2-3

Maandag 9 april hebben groep 1,2 en 3 de eerste kunstles gehad van Inge Teunissen. Het thema is zaadje in de wind. De kinderen mochten drie kleuren mengen tot andere kleuren. Dit vonden ze prachtig. Ze mochten vandaag insecten schilderen zoals vlinders en bijen. Bij de expositie zullen we de schilderijen tentoonstellen.

Lees meer

project: kunst

Het jaarlijkse gezamelijke project is dit jaar kunst. De kinderen maken op allerlei manieren kennis met kunst. Naar kunst kijken en natuurlijk zelf iets maken. Vanaf 9 april heeft kunstenares Inge Teunissen de kunst lessen gegeven. Ook zullen we op 24 april haar atelier bezoeken.

Lees meer

thema boerderij: afsluiting

Dinsdag 27 maart zijn we met de kinderen naar de boerderij geweest. Edward en Marion lieten ons van alles zien. Een pasgeboren kalfje dat de fles kreeg en natuurlijk de andere kalveren. Ook de melkcarroussel waar een koe gemolken werd. Maar het is natuurlijk ook leuk om zelf op de caroussel te staan. En als klapstuk mochten de kinderen in de tractor zitten. De kinderen mochten nog eieren zoeken die ze later mochten opeten. Van Edward en Marion kregen ze nog een puzzeltje,  kleurplaat en kaas....

Lees meer

thema de boerderij

Maandag 12 maart zijn we gestart met het thema boerderij. De kinderen mochten spullen meenemen om de hoek in te richten. Waar ze al druk in spelen. Groep 1 en 2 hebben leuke varkens geschilderd en groep 3 mooie dieren getekend. De komende week mogen ze kuikens knutselen.

Lees meer