Foto's

Hier vindt u alle beelden van het huidige schooljaar. Selecteer in linkerkolom eventueel de groep.

min40Celcius

Groep 6 ging dinsdag 30 januari naar Varsselder, naar het museum Min40Celcius. De kinderen leerden over de ijstijd en alles wat er in de Achterhoek in de bodem is gevonden.

Het was heel leuk en vooral leerzaam. Je leerde ook veel van de botten van dieren in de prehistorie Bijvoorbeeld: wolharige mamoet,wolharige neushoorn,oerpaard.
Je moest allemaal opdrachten doen en als je het klaar had dan moest je het laten controleren en dan naar het ganzenbord.

We moesten op school een naam doen en wij heetten de rendieren.
We moesten verzamelen bij de deur bij Min 40 celcius. We gingen naar binnen als eerste zaten we in de kring toen vertelde de gids Tonny hij zei we gaan opdrachten doen .Wij waren als eerste bij de computer Mara klikte op het filmpje, toen we klaar waren moesten we naar Tonny. We moesten de kaart inleveren toen mochten we een nieuwe kaart toen moesten we dobbelen toen hadden we pauze.

Na de pauze gingen we verder . We keken naar de wolharige neushoorn. Toen gingen we weer verder met de opdrachten. Daarna mochten we botten opgraven, dat was makkelijk,Sarah vond er 1 Daar waren we blij van. Aan het eind zei Tonny hoe je vuur kon maken , en zei welk dier droge voeten had.

-We zijn in Varsselder naar een soort museum geweest. We hebben daar veel geleerd over de ijstijd. We hebben opdrachten gekregen en daar moesten we de antwoorden op vinden in het museum. Als je de antwoorden had gevonden dan moest je het laten nakijken door de medewerkers : Jos en Sebastian. Daarna ging je naar Tonny daar mocht je gooien met een dobbelsteen. Toen mocht je zoveel plaatsen vooruit wat je had gegooid. Aan het einde liet Tonny zien hoe je een vuurtje maakte in de ijstijd. (stukje geschiedenis) ze maakten vroeger een boog met een touw eraan. En toen een stok er tussen. Een handvat eraan. En dan draaien maar.