Foto's

Hier vindt u alle beelden van het huidige schooljaar. Selecteer in linkerkolom eventueel de groep. 

kunst: groep 3 naar Mondriaan

Maandag 9 april heeft groep 3, samen met groep 4 (van 4-5) een bezoek gebracht aan Villa Mondriaan in WInterswijk. Ze kregen een opdracht:  van detail van een schilderij het bijbehorende schilderij zoeken.  In deze villa woonde Mondriaan ongeveer 12 jaar. De kunstwerken die we te zien kregen, zijn uit die periode.

Lees meer

kunst: groep 7-8 zeefdrukken

Maandag 9 april hebben de kinderen van groep 7-8 een zeefdruk gemaakt op een linnen tas. 

Lees meer

kunstproject 1-2C schilderen

Maandag 9 april hebben de kinderen van groep 1-2C verder gewerkt aan het uiteindelijke kunstwerk. Na het tekenen van de vorige keer, werd er vandaag geschilderd. Ook werd vast een grote achtergrond gemaakt voor het volgende werkje. Lekker met verf 'knoeien' met grote voorwerpen.

Lees meer

kunstproject groep 1-2B schilderen

Nadat de kinderen eerst de vogels hadden getekend, was maandag 9 april het schilderen aan de beurt. Ook werd een grote achtergrond geverfd, waar bij niet alleen kwasten werden gebruikt.

Lees meer

kunstproject groep 3-4 vervolg

Nadat in de eeste les de kinderen een vogel hadden getekend, was op vrijdag het schilderen aan de beurt. Eerst een kleine vogel, en daarna op een groot vel de achtergrond. Daarbij werden niet alleen kwasten gebruikt.

Lees meer

kunstproject groep 8

Vrijdag 6 april ging groep 8 hard aan het werk. Eerst werden afbeeldingen getekend.  Dar allemaal uitknippen en dan op een linnentas zeefdrukken. Daar komt heel wat kracht aan te pas. Maar alles is gelukt. De resultaten zijn prachtig geworden.

Lees meer

kunstproject groep 3 vervolg

Het vervolg op het tekenen was vrijdag 6 april. De kinderen gingen schilderen. De vogel en een grote achtergrond werd geschilderd. Er worden niet alleen kleine kwastjes gebruikt.

Lees meer

kunstproject groep 4 vervolg

Vandaag - vrijdag 6 april - ging groep 4 weer verder met het kunstwerk. Nu werd er geverfd, eerst op een klein vel, daarop de afbeelding die de vorige keer gemaakt was. Daarna een achtergrond op grote vellen. De kinderen gebruikten daarvoor niet alleen kleine kwastjes. De volgende keer gaan we daarmee verder.

Lees meer

kunstkijken in groep 1-2C

De kinderen hebben samen naar verschillende kunstwerken gekeken, van Rembrandt en Vincent van Gogh. Zelf een beetje kleuren mengen is ook best moeilijk. Zit er een kleine 'Mondriaan' in onze groep?

Lees meer

kunstproject in groep 4-5

Donderdag 5 april kwam kunstenares Fleur d'Achard in de groep om met de kinderen een zeefdruk te maken. Eerst moest er een ontwerp gemaakt worden, dat later op een tas werd gedrukt.

Lees meer