Foto's

Hier vindt u alle beelden van het huidige schooljaar. Selecteer in linkerkolom eventueel de groep. 

openlucht museum

Donderdag 17 mei zijn de groepen 3, 3-4 en 4 naar het openluchtmuseum in Arnhem geweest. Zij namen daar deel aan het project "brood". De kinderen mochten zelf ervaren hoe vroeger de grond werd omgeploegd, hoe men ging eggen en zaaien. Ook hoe het graankorrels uit de aren werden geslagen met een dorsvlegel en gemalen om daar brood van te kunnen bakken. Dat laatste deden ze ook zelf aan een stok. Er werden heerlijke stokbroodjes gebakken. In een ouderwetse tram werden we rondgereden door het...

Lees meer

koningspelen bij Bettekamp

De kinderen van groep 4 gingen vrijdag 20 april naar de Bettekamp. Daar waren koningsspelen georganiseerd. Eerst kregen de bewoners van de Bettekamp een lijn met vlaggen aangeboden door de kinderen zelf gemaakt. Met veel enthousiasme hebben de kinderen en bewoners alle spelletjes gedaan. Nog een lekkere traktatie en weer terg naar school.

Lees meer

kunstproject groep 4 laatste

Woensdag 11 april was de laatste les van Femmie. De kinderen hebben hun kunstwerken afgemaakt.

Lees meer

kunst: groep 4 Mondriaan

De kinderen van groep 4 gingen maandag 9  april met auto's naar museum Villa Mondriaan in Winterswijk. We waren er lekker vroeg, zodat we daar eerst nog in de tuin konden lunchen. Daarna werden we door het museum rondgeleid. Met een opdrachtkaart in de hand, waarop details van schilderijen stonden afgebeeld, moesten de kinderen de schilderijen terug vinden en een cijfer geven.  Toevallig was in het museum een tentoonstelling van een kunstenaar die wel erg veel van rood houdt.

Lees meer

kunstproject groep 4 vervolg

Vandaag - vrijdag 6 april - ging groep 4 weer verder met het kunstwerk. Nu werd er geverfd, eerst op een klein vel, daarop de afbeelding die de vorige keer gemaakt was. Daarna een achtergrond op grote vellen. De kinderen gebruikten daarvoor niet alleen kleine kwastjes. De volgende keer gaan we daarmee verder.

Lees meer

kunstproject groep 4

Woensdag 4 april kwam Femmie den Ouden in groep 4. De kinderen kregen eerst een video te zien en gingen daarna zelf aan het werk om een vogel te tekenen. Ze deden dat met houtskool en potlood.

Lees meer

openbaar vervoer museum

Groep 4 is met de trein naar Doetinchem gereisd op woensdag 28 maart. Daar werd het openbaar vervoer museum bezocht.

Lees meer

crea

De kinderen van de groepen 3, 3-4, 4 en 4-5 gingen lekker knutselen met z'n allen. Het voorjaar is begonnen.

Lees meer

4-olympische spelen

Olympische Spelen.
Vrijdag 9 februari  hebben alle kinderen in groep 4 een eigen doel gesteld....en behaald!
Daar hoort natuurlijk een medaille en een oorkonde bij. Gefeliciteerd allemaal!
Een goed begin van de vakantie...

 

Lees meer

vogeltelling

De kinderen van groep 4 hebben meegedaan aan de landelijke tuinvogeltelling op vrijdag 26 jan.. In Varsseveld stond in de top 3:  1: de houtduif;  2: de zwarte kraai; 3: de pimpelmees

Lees meer